MET ABC AIRCONDITIONING KIES JE HET JUISTE MODEL?

Verrijdbare airco
Split of multi-split airco
Warmtepomp of inverter

Mogen wij jou helpen?

Verschillende aircosystemen

In basis is het principe van alle aircosystemen hetzelfde. Onze airconditioners werken in principe allemaal met een binnen- en een buitendeel. Het binnendeel zuigt de binnenlucht aan. Dat gaat eerst door een partikelfilter, waarna het wordt gekoeld met behulp van een speciaal koudemiddel dat continu in het aircosysteem wordt rondgepompt. Het neemt de warmte van de te koelen binnenlucht over. Na de koeling wordt die gekoelde en gefilterde lucht weer de ruimte in geblazen, op de juiste temperatuur en in de juiste richting. Nadat het koudemiddel door opwarming door de binnenlucht gasvormig is geworden, wordt het door het buitendeel geleid. Daar wordt het weer vloeibaar door afkoeling door de buitenlucht. Uiteindelijk wordt het koudemiddel naar binnen gevoerd en begint de koelcyclus opnieuw. Wist je dat al onze airconditioners standaard zijn uitgevoerd met een energiezuinige warmtepomp? De apparaten bieden ontvochtiging, koeling, verwarming en luchtreiniging in één. Dat bespaart tot wel 30% energie èn ruimte!

 

Verrijdbare airco

Je kent ze wel: airco’s op wieltjes. Lijkt super handig voor thuis, maar de voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Ze staan in de weg, de koeling is teleurstellend, de warmte- en condensafvoer vindt vaak plaats via een slang uit het raam en het lawaai is niet te hebben. De kwaliteit van een vaste airco, ook wel ’splitsystemen’ genoemd, is veruit superieur. Ze zijn veel duurzamer, veelzijdiger, comfortabeler èn stiller.

Split of multi-split

Splitsystemen bestaan uit een binnen- en een buitendeel die met behulp van twee dunne koelleidingen met elkaar zijn verbonden. Ze zijn (bijna) overal te plaatsen en leveren maximale prestaties. Multi-splitsystemen gaan nóg een stap verder. Deze maken het mogelijk om met een buitendeel verschillende ruimtes apart regelbaar te koelen of te verwarmen. Dus bijvoorbeeld overdag koelen in de woon- en werkkamer en ’s nachts in de slaapkamers.

Warmtepomp en inverter

Wist je dat alle door ons geleverde airconditioners ook kunnen worden gebruikt voor verwarming? Split- en multi-split airconditioners worden namelijk standaard geleverd in warmtepompuitvoering. De koelcyclus wordt dan omgekeerd: aan de buitenlucht onttrokken warmte wordt aan de lucht binnen afgegeven. Dit is een zeer efficiënt proces: warmte uit buitenlucht is immers gratis. Zelfs bij –20°C kan de warmtepomp nog warmte uit de buitenlucht halen. Vooral in de tussenseizoenen kan de cv-installatie dan uitgeschakeld blijven. Zo bespaar je flink op energie. Al onze (multi-)splitsystemen zijn invertergestuurd. Dankzij de geïntegreerde inverter stemt het systeem zijn koel- of warmtecapaciteit continu af op de warmteproductie in de ruimte, de gemeten en gewenste binnentemperatuur en ook de grootte van de ruimte. Hierdoor ligt het energieverbruik 30% lager dan bij traditionele aan/uit-systemen. Bovendien zorgt de inverter voor nog meer comfort. Door de snelle inschakeltijd wordt de gewenste temperatuur sneller bereikt.

Het installeren van airconditioning

Het binnendeel van een splitsysteem is leverbaar voor montage aan de wand, op de vloer, aan het plafond en voor inbouw in (of onder tegen) het plafond. De plaatsing van de units is niet alleen een kwestie van smaak en beschikbare ruimte, maar bepaalt ook de manier waarop de lucht de ruimte wordt ingeblazen. Onjuiste plaatsing en een te grote of te kleine capaciteit kunnen leiden tot tocht, lawaai en/of onvoldoende koeling.

 

Met ABC Airconditioning kies je voor service en kwaliteit tegen een goede prijs

Wij werken met apparatuur van het merk Mitsubishi Heavy Industries en Daikin. Deze hebben een laag energieverbruik, een laag geluidsniveau en bieden vijf jaar fabrieksgarantie. De door ons geleverde apparatuur draait op het nieuwste koudemiddel R-32.

We kunnen indien gewenst deze apparatuur installeren met wifi-bediening, waarmee ook op afstand de installatie gemakkelijk bediend kan worden.

De voordelen

Persoonlijk contact

Ruim tien jaar ervaring

Scherpe prijzen

Ruim assortiment

Gratis offertegesprek aan huis