WAAROM KIEZEN VOOR ABC AIRCONDITIONING?

Offertegesprek bij je thuis of op je bedrijf
Altijd persoonlijk contact
Wij werken hard, maar laten alles netjes achter
F-gassen gecertificeerd

Mogen wij jouw airco komen installeren?

Wat is airconditioning?

air·con·di·ti·o·ning (de; v(m)) – het op de juiste temperatuur en zuiverheid houden van de lucht in een gesloten ruimte, klimaatbeheersing.
Dat is wat de Dikke Van Dale schrijft als definitie van airco.

Ontdek ook het gemak van airconditioning! Op heel veel plekken doe je dat natuurlijk al. Op het werk, in de horeca, in winkels, op scholen en natuurlijk in onze auto’s. Maar ook in onze eigen huizen laten we het tegenwoordig installeren. En niet verrassend, want als je eenmaal aan het comfort van airco gewend bent, wil je eigenlijk niet meer zonder. Ook niet in de winter. Met airconditioning kan je het binnenklimaat helemaal naar eigen wens instellen, het hele jaar door. Airco zorgt verkoeling in de zomer, verwarming in de winter en altijd een geconditioneerde luchtkwaliteit. En dat alles met een compact apparaat. Moderne airconditioners zijn ook eens heel stil, je hoort ze nauwelijks.

 

Hieronder lees je alles over airco. Wat airconditioning is, hoe het werkt, wat je er mee kan en waar je op moet letten.

Waarom zou je thuis een airco installeren?

Klimaatregeling is niets nieuws: de kachel aan in de winter, het raam open voor frisse lucht. En wordt het ons te warm, dan halen we de ventilator van zolder. Iets wat veel minder primitief kan met een airconditioning. Eigenlijk doet die namelijk precies hetzelfde, maar veel beter, nauwkeuriger, comfortabeler en gezonder. Met airco kan je altijd en overal een klimaat creëren wat je zelf het fijnst vindt. Met de juiste temperatuur en een comfortabele luchtvochtigheid.
Een airconditioners leveren schone, gezonde, koele lucht. Ze ontvochtigen de lucht en voorkomen schimmelvorming. Met airconditioning voel je je prettiger en gezonder. En wie zich fit voelt, is creatiever en productiever. Ga jezelf maar na; hoe heerlijk is het niet toeven in een winkel, café, restaurant of hotel met airconditioning? Vooral in de zomer. Veel bedrijven en instellingen zien een airco zelfs als onmisbaar instrument om personeel of klanten aan zich te ’binden’.
Dus het antwoord op de vraag “Waarom airco?”, kun je nu waarschijnlijk zelf wel geven.

Hoe werkt airco?

De eerste airco’s waren lompe herriemakers. Tegenwoordig is het echter een mooi staaltje techniek en design. Ze zijn compact, fraai om te zien en doen hun werk perfect en in stilte. Als je de juiste hebt. Want er zijn nogal wat verschillen. Vooral mobiele airco’s presteren vaak teleurstellend: ze geven weinig verkoeling, produceren veel lawaai en staan vaak nog in de weg ook. Wij werken alleen met vaste installaties. Splitsystemen, dus een binnen- en een buiten-unit.

Wat doet een airco?

Airconditioning regelt de temperatuur, de luchtbeweging en de luchtvochtigheid. Bij de temperatuur is het belangrijk dat binnen- en buitentemperatuur niet te veel verschillen: maximaal 5 °C. Een groter verschil kan leiden tot lichamelijke klachten, zoals verkoudheid. Ook de luchtbeweging is belangrijk. Een te sterke luchtbeweging geeft een onbehaaglijk gevoel van kou en tocht.

Airconditioners werken in principe allemaal met een binnen- en een buitendeel. Het binnendeel zuigt de binnenlucht aan. Dat gaat eerst door een partikelfilter, waarna het wordt gekoeld met behulp van een speciaal koudemiddel dat continu in het aircosysteem wordt rondgepompt. Het neemt de warmte van de te koelen binnenlucht over. Na de koeling wordt die gekoelde en gefilterde lucht weer de ruimte in geblazen, op de juiste temperatuur en in de juiste richting. Nadat het koudemiddel door opwarming door de binnenlucht gasvormig is geworden, wordt het door het buitendeel geleid. Daar wordt het weer vloeibaar door afkoeling door de buitenlucht. Uiteindelijk wordt het koudemiddel weer naar binnen gevoerd en begint de koelcyclus opnieuw.
Onze airconditioners zijn standaard uitgevoerd met een energiezuinige warmtepomp. De apparaten bieden ontvochtiging, koeling, verwarming en luchtreiniging in één. Dat bespaart tot wel 30% energie en ruimte!

Met ABC Airconditioning kies je voor service en kwaliteit tegen een goede prijs

Wij werken met apparatuur van het merk Mitsubishi Heavy Industries en Daikin. Deze hebben een laag energieverbruik, een laag geluidsniveau en bieden vijf jaar fabrieksgarantie. De door ons geleverde apparatuur draait op het nieuwste koudemiddel R-32.

We kunnen indien gewenst deze apparatuur installeren met wifi-bediening, waarmee ook op afstand de installatie gemakkelijk bediend kan worden.

De voordelen

Persoonlijk contact

Ruim tien jaar ervaring

Scherpe prijzen

Ruim assortiment

Gratis offertegesprek aan huis