ABC AIRCONDITIONING VOOR THUIS

Meer wooncomfort
Veel verschillende mogelijkheden
Energiezuinige modellen tot wel 30% minder stroomkosten
Voor elke ruimte een goede oplossing

Mogen wij jouw huis koelen of verwarmen?

Airconditioning thuis

Wooncomfort stijgt door het gebruik van airconditioning. Overdag, ’s avonds èn ’s nachts. Stel je voor: nooit meer slapen in een drukkend warme slaapkamer. Je kunt de airconditioning ook gebruiken als verwarming. Daarmee heb je lagere stookkosten. Split- en multi-splitsystemen zijn zeer geschikt voor woningen. Moderne airco’s zien er gewoon goed uit, zijn stil en voorzien van afstandsbediening, dus zeer gebruiksvriendelijk. Systemen van ABC Airconditioning kunnen het energieverbruik met 30% omlaag brengen. Airconditioning past in elke woning en elke ruimte. Je kunt kiezen uit modellen voor aan de wand, op de vloer en aan of in het plafond.

 

Waar moet je op letten?

Klimaat luistert nauw: de gewenste temperatuur en de juiste vochtigheid, in elke ruimte. Kies een aircosysteem dus zorgvuldig. Of beter nog: raadpleeg je installateur, ABC Airconditioning. Die denkt graag met je mee.

Welke eisen stel je aan het binnenklimaat?

Wil je alleen koeling? Of ook ventilatie? Wil je de airco gebruiken als hoofdverwarming? Allemaal bepalend voor de keuze van het aircosysteem.

Voor welke ruimte(s) is de airco bestemd?

Een woonkamer? Een slaapkamer? Een winkel? Een kantoor? Elke toepassing stelt weer andere eisen aan het aircosysteem

De geluidsproductie

Let op de geluidsproductie van de airco-installatie. Niet alleen van het binnendeel, maar ook van het buitendeel (denk aan de omgeving!)

De juiste capaciteit

Een systeem met een te groot vermogen leidt tot tocht, sterk schommelende temperaturen en hoge energiekosten. Met een te klein vermogen wordt nooit de gewenste temperatuur bereikt. Het kiezen van een aircosysteem is vooral: nauwkeurig rekenen door ABC Airconditioning. Wij weten welke capaciteit nodig is voor een bepaalde ruimte en het bijbehorend gebruik daarvan.

De locatie van het binnendeel

De juiste keuze voor het model van het binnendeel wordt bepaald door de mogelijkheden ter plaatse. Is er een verlaagd plafond? Is er ruimte aan de wand? Maar ook de locatie van het binnendeel is van groot belang. Elk binnendeel heeft zijn eigen uitblaaspatroon en koelvermogen. Verkeerde plaatsing leidt tot tocht en/of lawaai.

De locatie van het buitendeel

Ook het buitendeel moet een passende plek krijgen, op een voldoende stevige ondergrond en makkelijk bereikbaar voor controle en onderhoud.

 

De weerbestendigheid

Het buitendeel moet bestand zijn tegen de weersomstandigheden in Nederland (gematigd zeeklimaat). De weerbestendigheid bepaalt de levensduur van de installatie. Alle systemen die wij installeren zijn hiertegen bestand.

 

De luchtfiltering

In de lucht zweven stofdeeltjes die we er graag uit willen filteren. Dit geldt ook voor het wegnemen van geurtjes. Moderne airconditioners zijn voorzien van filters die schimmels, mijten, tabakslucht, stof en pollen opvangen, geuren afbreken en zelfs bacteriën en virussen onschadelijk maken.

De esthetische aspecten

Waar komen de binnendelen? Op de vloer? Aan de wand? Aan het plafond? Of weggewerkt in het plafond? Die keuze is een kwestie van smaak, ruimte en ruimtegebruik. In een slaapkamer stel je bijvoorbeeld heel andere eisen aan de plaatsing dan in een winkel.

De bediening

Hoe wil je de installatie gaan bedienen? Een vaste wandbediening met uitgebreide (week)timer, een infrarood bediening, of een wifi controller. Voor elke situatie zijn weer andere bedieningsvoorkeuren. Wanneer je kiest voor een online Wifi controller kun je de installatie(s) bedienen of beheren op elke plek waar internet aanwezig is. Dus ook buitenshuis.

De leverancier: ABC Airconditioning

Het belangrijkste advies: laat de airco installeren door een erkend installatiebedrijf. Het uitrekenen, samenstellen en installeren van een aircosysteem is namelijk werk voor de vakman. Helaas zien we nog vaak slecht werkende aircosystemen als gevolg van slordig installatiewerk door een niet-erkend installateur. Kies dus altijd voor een vakkundig en gecertificeerd installateur. Wij bekijken altijd de situatie ter plaatse, bekijken alle details in een persoonlijk gesprek en komen met een duidelijke all-in offerte (dus zonder extra kosten achteraf).
Wij zorgen voor zo min mogelijk overlast. Alle verpakkingsmaterialen worden door ons afgevoerd en we ruimen alles netjes op voordat we weer weggaan. Ook het onderhoud is bij ABC Airconditioning in vertrouwde handen, zodat je kostbare installatie jarenlang probleemloos functioneert. Daarnaast kunnen we je haarfijn uitleggen hoe je zelf het best (klein) onderhoud kunt plegen om hoge kosten te voorkomen die ontstaan door te weinig onderhoud.

Met ABC Airconditioning kies je voor service en kwaliteit tegen een goede prijs

Wij werken met apparatuur van het merk Mitsubishi Heavy Industries en Daikin. Deze hebben een laag energieverbruik, een laag geluidsniveau en bieden vijf jaar fabrieksgarantie. De door ons geleverde apparatuur draait op het nieuwste koudemiddel R-32.

We kunnen indien gewenst deze apparatuur installeren met wifi-bediening, waarmee ook op afstand de installatie gemakkelijk bediend kan worden.

De voordelen

Persoonlijk contact

Ruim tien jaar ervaring

Scherpe prijzen

Ruim assortiment

Gratis offertegesprek aan huis